ANWB AutoMaatje ’s‑Hertogenbosch maakt u weer mobiel!

Een dienst van Seniorenbus ’s‑Hertogenbosch

LET OP:

ANWB AutoMaatje ‘s-Hertogenbosch rijdt nog niet. Wel zijn we gestart met met het werven van vrijwilligers die als  chauffeur of matchmaker een bijdrage willen leveren.  Zodra er voldoende vrijwilligers zijn kunnen we starten met het aanbieden van ritten.

U kunt zich als vrijwilliger aanmelden via dit formulier. Wilt u meer weten over wat een chauffeur of matchmaker gaat doen? Klik op deze link: Word vrijwilliger bij AutoMaatje ‘s-Hertogenbosch

’s-Hertogenbosch heeft bijna 50.000 55+-ers. Een deel hiervan is minder mobiel en heeft geen goed vervoer tot hun beschikking. Geen vervoer betekent in veel gevallen isolement. Met de Seniorenbus en ANWB AutoMaatje kunnen zij weer meedoen in de maatschappij. Bent u zelf minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen? Moet u daardoor teveel thuisblijven? Met de Seniorenbus en ANWB AutoMaatje komt u weer onder de mensen!

De Seniorenbus rijdt op abonnementsbasis tijdens kantooruren, binnen de gemeentegrenzen van ’s-Hertogenbosch en alleen voor 55+-ers. De stichting Seniorenbus ‘s-Hertogenbosch verzorgt nu met AutoMaatje ook vervoer voor minder mobiele inwoners buiten kantooruren, in de avonduren en het weekend, zonder leeftijdsbeperking en ook naar bestemmingen buiten de gemeentegrenzen van ’s-Hertogenbosch.

AutoMaatje is een vervoerservice opgezet door de ANWB.

AutoMaatje ’s-Hertogenbosch wordt georganiseerd door de Stichting Seniorenbus ’s-Hertogenbosch en heeft geen winstoogmerk.

Hoe werkt AutoMaatje?

Wilt u op familiebezoek, of heeft u een afspraak in een ziekenhuis of een cultureel evenement bezoeken en u bent minder mobiel? Is de Seniorenbus, het OV of een taxi geen redelijk alternatief? Is zelf regelen lastig? Kunt u geen redelijk beroep doen op vervoer met indicatie? Dan is AutoMaatje ‘s-Hertogenbosch voor u de oplossing. Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt u met hun eigen auto.

Naast de kilometervergoeding zijn er geen andere kosten aan AutoMaatje verbonden.

1
Neem 2 dagen vooraf contact op

Heeft u vervoer nodig? Neem dan minimaal twee werkdagen van tevoren contact op met AutoMaatje ’s-Hertogenbosch op telefoonnummer 073- 3034626.

09.00 tot 13.00 uur.

2
Bespreek de gewenste dag en het tijdstip

Met de matchmaker aan de telefoon bespreekt u doel, datum en tijdstip van bezoek. Na het telefoongesprek wordt een chauffeur gezocht die u, op het door u gewenste tijdstip, kan rijden.

3
Ontvang bevestiging per telefoon
De vrijwilliger belt u terug als er een chauffeur beschikbaar is en schat de vergoeding in aan de hand van het verwachte aantal kilometers dat de chauffeur voor u gaat rijden. De vergoeding bedraagt € 0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten.
4
De rit

Op het afgesproken tijdstip staat de chauffeur voor de deur. Bij een kort uitje zal deze vaak bij u blijven. Zit er veel tijd tussen heen- en terugrit? Meld dit dan bij het maken van de afspraak. Er wordt een aparte terugreis gepland

5
Betaling kosten

Je betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de vrijwilliger.

Veel gestelde vragen

AutoMaatje is sociaal vervoer, een service waarbij vrijwilligers minder-mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto en ontvangen daarvoor een kleine onkostenvergoeding van € 0,30 cent per kilometer (in verband met de hoge brandstofprijzen tijdelijk verhoogd naar € 0,35 cent per kilometer).

U annuleert de afspraak door uiterlijk een dag van tevoren te bellen naar AutoMaatje ‘s-Hertogenbosch 073-3034626.

Informatie over een abonnement op de Seniorenbus vindt u op www.senioren-bus.nl.

Woont u in ‘s-Hertogenbosch, Bokhoven, Engelen, Rosmalen, Vinkel of Nuland dan kunt u contact opnemen met AutoMaatje ‘s-Hertogenbosch via telefoonnummer 073-3034626.

Maar er zijn meer servicepunten van ANWB AutoMaatje in Nederland. Op anwb.nl/automaatje vindt u een kaart van Nederland met daarop alle ANWB AutoMaatje vestigingen met bijbehorende contactinformatie.

Meld u zich direct aan als vrijwilliger/chauffeur en vervoer uw minder mobiele ‘buren’ in uw eigen auto.
Of meld u aan als vrijwilliger/matchmaker en help de ritten plannen. Wilt u weten wat u gaat doen als vrijwilliger? Klik dan hier: Word vrijwilliger bij AutoMaatje ‘s-Hertogenbosch

Als chauffeur krijgt u een kleine vergoeding van € 0,35 (tijdelijk verhoogd ivm hoge brandstofkosten) per kilometer plus eventuele parkeerkosten. Uw auto moet, indien nodig,  APK-gekeurd zijn en minimaal een WA-verzekering met inzittenden dekking hebben. Vrijwilligers moeten een Verklaring Omtrent Gedrag VOG) kunnen overleggen of bereid zijn deze aan te (laten) vragen. U hoeft geen ANWB-lid te zijn.

Vul het onderstaande formulier in. AutoMaatje ’s-Hertogenbosch neemt dan contact met u op en zal u in een gesprek van verdere informatie voorzien.

De ANWB biedt ANWB AutoMaatje aan vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Gebruikers en chauffeurs hoeven geen ANWB-lid te zijn

Stichting Seniorenbus ’s‑Hertogenbosch

Postadres:
Postbus 5052
5201 GB ‘s-Hertogenbosch

Telefoon: 06 – 13 00 76 60
(van 09.00 tot 13.00 uur)
E-mail: info@automaatjedenbosch.nl